Wanneer patiënten doorverwijzen?

Een patiënt kan niet te vroeg komen. We zullen je bij een eerste consultatie steeds een zo duidelijk mogelijk behandelplan geven met de informatie die we op dat moment voorhanden hebben. Indien het ideale moment om te starten nog niet is aangebroken, zullen we je uitnodigen om enkele maanden of jaren later een vervolgafspraak in te plannen. 


Graag zien we patiënten op tijd om de volgende twee voornaamste redenen:

  1. De doorbraak van nieuwe elementen zo makkelijk en juist mogelijk te laten verlopen. Soms gebeurt het bv. dat er ruimtegebrek is  snijtanden om door te breken. Een vroege ortho-behandeling kan dan al nodig zijn. Het wegnemen van enkele melktanden kan ook een tijdelijke oplossing bieden in afwachting van de echte behandeling enkele jaren later. 
  2. De groei te kunnen benutten om kaakrelaties te optimaliseren. Daarom zien we meisjes voor een eerste afspraak graag ten laatste tussen 10 en 11 jaar. Voor jongens is dit 11 à 12 jaar. 
Omwille van de vele patienten die met een orthodontie-behandeling willen starten, aanvaarden wij enkel meisjes vanaf 10 jaar en jongens vanaf 11 jaar op de wachtlijst. Indien de tandarts denkt dat een eerdere start nodig is, is een uitzondering mogelijk.