Wanneer verwijs ik een patiënt door?

Graag zien we jongens voor een eerste keer tussen 11 en 12 jaar. Meisjes zien we graag iets vroeger, tussen 10 en 11 jaar. Dit owv de groeispurt die bij meisjes meestal iets vroeger plaatsvindt.

We zullen bij een eerste consultatie steeds een zo duidelijk mogelijk behandelplan geven met de informatie die we op dat moment voorhanden hebben. Indien het ideale moment om te starten nog niet is aangebroken, nodigen we de patiënt uit om enkele maanden of jaren later een vervolgafspraak in te plannen zodat wel de groei en tandwisseling van nabij kunnen opvolgen. 


Graag zien we patiënten tijdig om de volgende twee voornaamste redenen:

  1. De doorbraak van nieuwe elementen zo makkelijk en juist mogelijk te laten verlopen. Soms gebeurt het bv. dat er ruimtegebrek is voor de snijtanden om door te breken. Een vroege ortho-behandeling kan dan nodig zijn. Het wegnemen van enkele melktanden kan ook een tijdelijke oplossing bieden in afwachting van de echte behandeling enkele maanden of jaren later. 
  2. De groei te kunnen benutten om zo de kaakrelaties te optimaliseren. Dit geeft een mooi profiel en een stabiel resultaat op lange termijn. 
Omwille van de vele patienten die met een orthodontie-behandeling willen starten, aanvaarden wij meisjes vanaf 10 jaar en jongens vanaf 11 jaar op de wachtlijst. Indien u als tandarts denkt dat een eerdere evaluatie of start nodig is, kan u of de patiënt ons hiervoor telefonisch contacteren.